Mkb´ers helpen om goede keuzes en afwegingen te maken zodat zij goed voorbereid de stap naar de cloud maken, dat doen wij met de service Cloud Strategie. Deze service past bij bedrijven die aan het begin staan van de overstap naar de cloud of bij bedrijven die al in de cloud actief zijn maar bij wie documentatie is verouderd of personeel met de benodigde kennis is gestopt.

De cloud en bijbehorende nieuwe technologieën bieden ontelbare kansen voor mkb´ers. Concurreren met grote bedrijven is nu een reële mogelijkheid geworden. Maar hoe maak je de transitie naar de cloud? Met de service Cloud Strategie neemt DevOps Rebels jouw bedrijf aan de hand richting ambitieuze cloudgerelateerde doelstellingen.

Strategisch advies

De basis van onze service Cloud Strategie is een helder adviesrapport waarin al jullie cloudgerelateerde doelstellingen zijn beschreven. Misschien zit je al in de cloud, maar wil je er meer uithalen. Bijvoorbeeld door te onderzoeken of jullie applicaties optimaal ontworpen zijn, of om te kijken of er nog innovatieve stappen gemaakt kunnen worden en er op kosten bespaard kan worden. Een heldere strategie is nodig om te kiezen uit de ontelbare mogelijkheden en opties die providers jou kunnen bieden. Zo heeft jouw cloudmigratie een grotere kans op slagen. 

Onderwerpen die de basis van de Cloud Strategie bepalen, zijn:

  • Wat zijn jullie drijfveren als mkb?
  • Wat is de impact op je applicatie(s)?
  • Wat is de impact op je organisatie?
  • Wat is jullie business case?
Cloud Strategie
Infrastructuur Assessment

Infrastructuur Assessment

Voordat we ons advies formuleren, nemen we met jou jullie huidige applicatie-infrastructuur en werkwijze onder de loep. Zo maken we jouw platform overzichtelijk en ontdekken we wat er nu al draait, waar aanpassingen gedaan moeten worden en waar de knelpunten liggen. Wij schromen niet om kritische vragen te stellen als wij denken dat het anders kan of moet. 

Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst nemen we in meerdere ontmoetingen alle componenten van de infrastructuur door. De lijst sturen wij vooraf toe zodat jouw engineers zich hierop kunnen voorbereiden. Zo doorlopen we de sessies vlot en doelgericht. Op basis van de besproken informatie tekenen wij het landschap in een Layer 3 en 7 design. Dit design schetst jouw applicatielandschap en maakt het overzicht van jouw platform compleet. Als laatste stap nemen onze enthousiaste engineers alle verkregen informatie door om een assessment van het geheel te doen. 

Wij willen het beste voor jullie en benoemen daarom alle sterke én zwakke punten. Ons advies en design verpakken we in een helder en duidelijk adviesrapport, zodat jullie er direct mee aan de slag kunnen.

Infrastructuur Assessment Plus

Voor bedrijven die moeilijk de gevraagde technische informatie kunnen leveren, hebben we de Infrastructuur Assessment Plus. Onze engineers verkennen dan samen met jullie de infrastructuur, zodat een assessment ook mogelijk is zonder interne technische kennis. Hierdoor vergaren wij de informatie die wij nodig hebben en helpen jullie gelijk met het terugwinnen van deze kennis voor eigen gebruik.

De Infrastructuur Assessment Plus is van toepassing als:

  • De documentatie lang geleden gemaakt en daardoor achterhaald is
  • De engineer met kennis van zaken inmiddels niet meer in dienst is
  • Je er niet zeker van bent dat je een goed inzicht hebben in alle componenten
  • Je niet goed weet hoe je de benodigde informatie moet achterhalen 
  • Jullie zelf te weinig technisch inhoudelijke kennis hebben van het platform

“Wij versterken en ondersteunen organisaties met innovatieve cloudoplossingen en een DevOps werkwijze.”

DevOps Rebels Team

Wanneer jij je eigen resources volledig wilt inzetten op development zorgen wij voor een veilige en stabiele omgeving waarin je je applicaties kunt doorontwikkelen. Hiervoor gebruiken we de nieuwste CI/CD-technieken en cloudoplossingen in AWS, Azure en GCP.

✅  Altijd een gekwalificeerd team standby      ✅  Voorspelbare, lagere IT-kosten      ✅  Trainingen

✅  Snelle oplossing van incidenten      ✅  Innovatie binnen handbereik