De vorige posts, over ons onderwerp overstappen naar de #Cloud, gingen over het bepalen van doelstellingen en #data. Zoals we vorige week vertelden is het in kaart brengen van de wet en regelgeving rondom data erg belangrijk. Deze inventarisatie heeft ook een belangrijke taak. Je kunt namelijk op basis van de inventarisatie een classificatie toepassen op data zoals: vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid.
Wanneer je de doelstellingen hebt, en de data is gekwalificeerd kun je deze informatie als input gaan gebruiken voor het ontwerpen van jouw Cloudomgeving. Hierin worden zaken zoals versleuteling en veiligheid direct meegenomen in het ontwerp van jouw Cloud. Maar we zijn er nog niet.
Voordat we gaan ontwerpen dient er nog een tussenstap gemaakt te worden: het in kaart brengen van het huidige IT landschap. Wij zien het bijna elke keer weer, de kennis en documentatie over het IT-landschap is over meerdere mensen verspreid. Het is dus belangrijk om eerst een overzicht te creëren van wat er nu is en wat we gaan meenemen naar de Cloud. Volgende week meer hierover.
Wilt u meer weten over de werkwijze van DevOps Rebels of heeft u behoefte aan een adviesgesprek, neem dan contact op met Jerry of www.devopsrebels.com#cloud #outsourcing #migratie
No alternative text description for this image

Share This Story, Choose Your Platform!