Amazon Web Services (AWS)

AWS heeft een dominante marktpositie. Het Amazon cloud-platform biedt bijna alle functies die in de cloud computing-industrie beschikbaar zijn.  Als het gaat om managementcapaciteiten en -vaardigheden, heeft AWS het beste product op de markt.

Microsoft Azure

Microsoft Azure is de op een na grootste aanbieder en biedt net zoals AWS een breed scala aan cloudoplossingen naar behoefte van app-ontwikkelaars. Azure staat vooral bekend om de integratie met de hele Microsoft enterprise productivity solution in de vorm van Microsoft 365. Mocht je een hybride cloud willen, ofwel gebruik maken van een public en een private cloud die met elkaar verbonden zijn: dit kan het makkelijkst in combinatie met Microsoft Azure.

Google Cloud Platform (GCP)

Alhoewel Google minder diensten aanbiedt dan de concurrenten, zijn alle vereisten wel vindbaar voor het ontwikkelen van (mobiele) applicaties. GCP is zeker een serieuze concurrent op het gebied van Machine Learning en AI. Google heeft zich duidelijk toegelegd op data-analyse middels kunstmatige intelligentie.