IT-detachering is een populaire manier om IT’ers in te huren voor tijdelijke projecten. Dat scheelt nogal, want IT-experts zijn relatief duur om fulltime aan te nemen. En het is zonde om iemand voor vast aan te nemen wanneer je maar werk hebt voor één project. Detachering is dan een uitkomst. Alleen bieden niet alle IT-detacheringsbureaus dezelfde kwaliteit. Waar je op moet letten, dat lees je hier.

Wat is detachering?

Detachering staat voor het flexibel inhuren van tijdelijk personeel. In plaats van medewerkers in vaste dienst aan te nemen, komen gedetacheerde professionals als tijdelijke medewerkers werken in je bedrijf. Zij werken vaak voor een detacheringsbureau dat werknemers uitleent aan andere organisaties. Zo hoef jij geen fulltime medewerkers aan te nemen en te trainen. Iets dat lang duurt, veel kost en waarbij het resultaat niet altijd gegarandeerd is.
Voordelen IT-detachering

Het grote voordeel van detachering voor bedrijven is dat je makkelijk kunt opschalen als er veel werk is. Zijn alle projecten of klussen af? Dan kun je het gedetacheerde personeel weer laten gaan. Natuurlijk kan detachering ook gaan om een aanstelling voor langere termijn maar in de regel gaat het bij detachering om een korte periode.

Detachering is niet alleen een verdienmodel voor detacheringsbureaus. Het wordt ook gedaan door bedrijven om hun eigen personeel op te leiden, zodat ze later de elders opgedane kennis in het bedrijf kunnen inzetten. Buiten dat, is het een slimme manier om meer te halen uit duurbetaald personeel én ze meer uitdagingen te geven waardoor ze langer aanblijven.

Detachering wordt binnen IT vaak toegepast omdat er, afhankelijk van de specialisatie, veel meer vraag is dan aanbod. Ook kun je detachering voor tal van verschillende strategische doeleinden gebruiken. En tot slot geeft het ook de professionals zelf meer flexibiliteit in waar ze werken, hoelang en wanneer. Niet iedereen wil immers een vaste baan voor de komende 10+ jaar.

Wat doet een IT-detacheringsbureau?

Bij een IT-detacheringsbureau huur je op een makkelijke manier tijdelijk IT-personeel in. Zoals aangegeven, blijft de IT’er in dienst van het detacheringsbureau, maar wordt deze professional voor een bepaalde periode uitgeleend om een project uit te voeren.

Vaak komen de gedetacheerde IT’ers te werken in het kantoor van het bedrijf dat vraagt om de detachering, hoewel in principe al het werk op afstand gedaan kan worden, van systemen updaten tot scrummen voor een project. Uitzonderingen zijn bepaalde soorten onderhoud aan hardware, als je bijvoorbeeld zelf een server op locatie draait of hardware aanlegt.

Niet alle IT-detacheringsbureaus hebben een goede reputatie. De zogenaamde cv-schuivers zijn berucht binnen de business. Dat zijn bureaus die een stapel cv’s voor je neerleggen zonder dat ze de professionals echt kennen. De reden is dat ze afgerekend worden per plaatsing. Het gaat hen om kwantiteit en niet om kwaliteit. De gevolgen zijn dan voorspelbaar slecht. Zowel voor de professional, het project en het bedrijf dat de professional tijdelijk inhuurt.

Goede IT-detacheringsbureaus willen jouw projecten juist tot een goed einde brengen. Zij zullen alleen professionals plaatsen die ze persoonlijk kennen en waarvan ze zeker weten dat diegene past bij jouw team.

Voor wie is IT-detachering geschikt?

Organisaties die op zoek zijn naar tijdelijke (extra) kennis. Misschien moet je een groot project uitvoeren maar is je vaste team bezig met een ander groot project. Of je team mist juist de kennis op een bepaald deelgebied. Dan is het niet te doen om iemand voor vast in te huren. Als je zo’n specialist al kunt vinden!

Voor de specialisten zelf kan het ook heel aantrekkelijk zijn om te doen. Zo doe je bij veel verschillende organisaties waardevolle ervaring op. Meer dan wanneer je bij één vaste werkgever zit en na een half jaar zo’n beetje alles al hebt gezien. Dat is lekker stabiel maar ook vrij saai. Tegenwoordig is vijf jaar werken bij één bedrijf al lang.

Nog een voordeel is dat je een groot netwerk opbouwt, waar je altijd op kunt terugvallen als je op zoek bent naar nieuw werk.

Hoe gaat IT-detachering bij DevOps Engineers in z’n werk?

Het moge duidelijk zijn, wij zijn geen cv-schuivers zoals veel andere IT-detacheringsbureaus. Recruitment doet bij ons niet alleen de HR-afdeling. We werken samen met senior DevOps Engineers die elke dag in de praktijk bezig zijn voor onze klanten.

Hiermee kunnen we alle wensen en (technische) eisen die onze opdrachtgevers stellen ook daadwerkelijk toetsen. Dit zorgt ervoor dat wij alleen werken met professionals die zowel met soft skills als technische skills één voor één toppers zijn.

Kom je IT-experts tekort voor je IT-project?

Neem dan vandaag nog contact met ons op.