IT-beheer is een eerste levensbehoefte geworden voor mkb’ers. Zonder je systemen, netwerken en devices draait je bedrijf niet. Alleen vraagt IT-beheer om fikse, jaarlijks terugkerende, investeringen in systemen en inzet van experts, die lastig te vinden zijn.
En niet iedereen heeft voldoende kennis of budget in huis om zelf IT te beheren. Daarom is IT-beheer uitbesteden aan professionals een must geworden. In dit artikel leggen we uit hoe je het uitbesteden van IT-beheer het beste aanpakt.

IT Outsourcing

Wat is IT Beheer?

IT-beheer, soms ook lekker ouderwets ICT-beheer genoemd, is het managen van de technische kant van een bedrijf. Denk aan het maken en beheren van het netwerk maar ook het (helpen) kopen, inrichten, beheren en updaten van zowel alle hard- als software en alle daarbij behorende systemen en platforms.

Wat doet een IT-Beheerder?

Afhankelijk van wat voor type systemen je op welke locatie draait, heb je meerdere IT-beheerders, of (wederom ouderwets) ICT-beheerders, nodig. Deze IT’ers zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde systemen of gebieden. Van de IT-beheerder die je Windows Azure-server overeind houdt kun je niet verwachten dat hij ook een security-expert is die na een serverupdate wat 0-day exploits opspoort of een pentest uitvoert. Je vraagt een timmerman ook niet om een muur te metselen, hoewel zowel een timmerman als metselaar beiden in de bouw werken.

Wat houdt dat in: IT-beheer uitbesteden?

Simpel. Bij IT-beheer uitbesteden of outsourcen laat je je IT-beheer over aan externe professionals. Die zijn dag in, dag uit bezig met IT-beheer bij tal van bedrijven en hebben op zo’n beetje elk IT-gebied zeer ervaren IT-beheerders in dienst. Doordat ze zo ervaren zijn, werken ze veel sneller en veiliger. Door de schaal en specialisaties kunnen zij het zich veroorloven om de moeilijk te vinden professionals aan te nemen die je zelf niet kunt aantrekken.

Wat is IT-beheer in de cloud?

De cloud is tegenwoordig de gouden standaard voor softwaremakers. Of het nu gaat om multi-tenant SaaS, ofwel de public cloud, of single-tenant SaaS, ofwel de private cloud. Deze moderne software is in bijna alle gevallen gebruiksvriendelijker en helemaal gemaakt onze huidige manier van werken, op verschillende locaties met meerdere devices. Iets waar de oude on-premise pakketten niet voor gemaakt zijn. Wat bij jouw bedrijf past, hangt af van jouw situatie. Gezien de talloze manieren waarop je IT-beheer in de cloud kunt opzetten en alle haken en ogen die daarbij komen kijken, raden we je aan om met IT-beheer experts te praten, voor je een keuze maakt.​

Waarom IT-beheer uitbesteden?

Doe je het goed, dan is uitbesteding van IT-beheer een efficiënte manier om je systemen en data veilig te houden, medewerkers productiever te maken en je IT-investeringen te verlagen. De ene mkb’er is de andere niet, dus de situatie zal per bedrijf verschillen. Deze veelvoorkomende scenario’s zien wij van DevOps Rebels vaak terug:

 • Jij of je IT-team vinden de infrastructuur te complex.
 • Het verloop binnen je IT-team wordt te hoog.
 • Het kost veel moeite om personeel voor een eigen IT-team te vinden.
 • IT-beheer is niet jouw kernactiviteit of competentie.
 • Integratie van systemen kost te veel tijd en geld.
 • Jouw systemen kunnen de werklast nauwelijks nog aan.
 • Er wordt niet of nauwelijks gelet op de veiligheid van de IT-omgeving.

Daarom IT-beheer uitbesteden aan DevOps Rebels

Kortom, een gebrek aan tijd, middelen en kennis maken dat IT-beheer in zulke gevallen juist veiliger is en meer besparingen oplevert dan zelf doorploeteren. De vrijgekomen tijd en middelen investeer je beter aan je kerntaken zodat je business blijft groeien.

Klinkt goed, zul je denken. Alleen waarom zou ik dan het IT-beheer uitbesteden aan DevOps Rebels? Simpel. Bij DevOps Rebels weten we als geen ander wat ervoor nodig is om een succesvolle business te runnen. Wij hebben de experts in huis die jouw systemen optimaliseren, en daarmee de productiviteit van je medewerkers.

DevOps Rebels Team

Andere voordelen van uitbesteden aan DevOps Rebels zijn:

 • Altijd een gekwalificeerd team standby om te helpen.
 • Voorspelbare, lagere IT-kosten.
 • 24/7 logging en monitoring en snel incidenten oplossen.
 • Wij zorgen voor een veilige werkomgeving.
 • Innovatie binnen handbereik.

Hoe gaan we bij IT-uitbesteding te werk?

We bepalen samen met jou wat het beste past bij jouw organisatie. Of we nu alles gaan beheren of alleen bepaalde onderdelen, we maken een passend voorstel dat we vastleggen in een service level agreement (SLA). Een SLA is een afspraak tussen jou en DevOps Rebels over de beschikbaarheid en ondersteuning van onze dienstverlening. Zo er is altijd zekerheid over de gemaakte afspraken en waar je op mag rekenen.

Wil je ook je IT-beheer uitbesteden aan DevOps Rebels?

Neem dan contact met ons op!